perjantai 31. maaliskuuta 2017


(31.3.2017)

Kyykyttääkö Selänne Pyhäjärveä?
Tilitarkastuksessa tuli esiin mm, että Haapajärven virkalääkärit (5 kpl), Reisjärven (2) ja Pyhäjärven virkalääkäri (1,5) eivät ole suhteessa oikein. Pyhäjärven keikkalääkärit maksavat useita satojatuhansia euroja vuodessa Pyhäjärvelle enemmän kuin muille kuntayhtymän kunnille. 
   
Proon valtuutetut ovat monen vuoden aikana useita kertoja ottaneet esille sekä valtuustossa että hallituksessa keikkalääkäriongelman sen kalleuden ja laatukysymysten vuoksi, mitkä kohdistuvat vain Pyhäjärveen. Tukea oman kunnan muiden ryhmien valtuutetuilta ei ole tullut. Nyt asian kuitenkin otti esille erityistilintarkastaja Lohi. Hyvä!

Proon nykyiset ehdokkaat ovat tehneet myös paljon muuta keikkalääkäri ongelman hoitamiseksi:

Mm. 1. Selänteen hallituksen edustajat (Tyyne Tuikka ja Seppo Pietikäinen) ovat toistuvasti ottaneet  keikkalääkärien kalleuden ja  muut hyötysuhteet  esille Selänteen hallituksessa, mutta turhaan.

2.  Monet yhteydenotot tilintarkastajaan sekä kirjalliset että suulliset (mm. Taimi Nurminen, Tyyne Tuikka, Eeva Aulakoski, Markku Liuska, Raija Leppäharju, Laila Malila, Seppo Pietikäinen).

3. Blogi 10.3. Raija Lilja-Pietikäinen.

4. Proon julkaisu kesäkuuussa 2016, lehtityöryhmä.

5. Yleinen keskustelu kuntalaisten kanssa.

Saadaanko rahat takaisin?
Velvoitetaanko Selänne nyt maksamaan Pyhäjärvelle se osuus, jonka Pyhäjärvi on joutunut maksamaan ylimääräistä keikkalääkärien vuoksi. Näin pitää velvoittaa.

On myös pidettävä huoli siitä, että Pyhäjärvi ei joudu itse maksamaan em. korvausta. Huolehditaan siitä, että vain Haapajärven ja Reisjärven pussista rahat otetaan, niin ettei summaa taas piiloteta Selänteen alle sillä tavoin, että Pyhäjärvi on edelleen yksi korvauksen maksajista!

Kuka välittää pyhäjärvisistä sairaista ja veronmaksajista?