perjantai 24. maaliskuuta 2017


(20.3.2017)


Matti, Marin mies, 34 v.
Näillä kourilla

Matti lontusteli yläkylältä alakylälle, pysähtyi pienkonekorjaamon kohdalla ja tuumasi: ”Hiton hyvä, että tuli jatkaja tuohon.” Hirmu harmi olisi, jos joutuisi koneet kiikuttamaan naapurikuntiin, kun sitä autoakaan ei itsellä ollut.  

Tyytyväisin mielin Matti otti muutaman askeleen ja pysähtyi uudelleen. ”Tässä se on, tornitalon paikka”, hän hymähti. ”Sehän on kaupungin rakennushanke, Rillankivi rakentaa. Hyvä asia.
Älynnee se kaupunki tällä kertaa tehdä tarjouspyynnöt sellaiseksi, että oman kunnan yrittäjillä olisi mahdollisuus saada urakoita. Vähän enemmän vaatinee työtä, mutta kyllä kunnassa on siihen riittävästi asiantuntijoita. Se pitäisi olla velvoite, että kotikunnan asukkaiden työllistämistä vaaditaan kaikissa kaupungin hankkeissa.”

Matti innostui ajatuksesta. Se voisi tarkoittaa hyvää hänelle ja hänen perheelleen – työtä. Oli sitä jo melkein kaksi vuotta tyhjää odotellut ja kaikki lähialueet kolunnut; etsinyt ja etsinyt, mutta työtä vain ei löytynyt, vaikka hän onkin moniosaaja.  Matti oikaisi ryhtiään. Miten mielellään hän elättäisikään oman perheensä työllään. Tuntuisi kuin olisi ihminen ja itse määräisi elämästään. Perheenpää.  Jos vain työtä saisi, olisi taas elämä omissa kourissa, näissä suurissa kourissa. Matti jatkoi matkaansa. Maaliskuinen, kirkas auringon paistekin hehkutti toivoa. Nyt tuli hymyn häivähdys Matin kasvoilla. Työtä!